
Hedwig Wösten
Voorzitter
Hedwig Wösten organiseert tentoonstellingen in haar functie als Senior Projectleider bij het Stedelijk Museum Amsterdam. Eerder was zij tentoonstellingsmaker bij het Haagse Mauritshuis. Op die plaats cureerde Hedwig de tentoonstelling FLASH | BACK, waarbij Morad Bouchakour de reis door zijn familiegeschiedenis en aanverwante trauma's begon.

Sandy Grishaver-Kalisingh
Adviseur/algemeen bestuurslid
Sandy Grishaver-Kalisingh is business director van Shadana Innovation Management & Consultancy en SK-Robotics dat zich bezighoudt op het snijvlak van medtech, robotica en ICT. Sandy’s brede kennis stelt haar in staat om een brug te slaan tussen de medische wereld en geavanceerde technologieën. Ze begrijpt de behoeften en uitdagingen van de verschillende stakeholders en heeft de vaardigheden om oplossingen vanuit een multi-, inter- en transdisciplinairiteit aan te vliegen. Ze werkt op diverse opdrachten van onder andere ASML, Hersenstichting, Medical Delta, TU Eindhoven, RVO, EZK en TU Delft. Daarnaast heeft Sandy bestuurlijke en toezichthoudende ervaring in de verschillende stichtingen waar zij in het bestuur en raad zit.
“Toen ik gevraagd werd om toe te treden in het bestuur van ‘stichting Oorlog als Erfenis’ hoefde ik niet lang na te denken, omdat ik het belangrijk vind bij te dragen aan een manier om om te gaan met transgenerationele trauma’s”.

Sijmen Visser
Penningmeester
Sijmen Visser is opgeleid als bedrijfseconoom. Hij heeft vanaf 2006 een eigen adviespraktijk en ondersteunt mkb-ondernemers op het gebied van bedrijfsfinanciën.
"Het idee om met kunst naar de gevolgen van oorlog te kijken, spreekt mij aan. Om als stichting Oorlog als Erfenis inhoudelijk goed werk te kunnen doen, moeten randvoorwaarden - zoals de financiën - in orde zijn. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij."

Arianne de Jong
Secretaris
Arianne de Jong werkte zestien jaar voor humanitaire organisatie Dokters van de Wereld waar zij zich inzette voor mensen in kwetsbare posities zowel in binnen-als buitenland. De laatste drie jaren was zij directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Hierin werkte zij met een breed veld aan partners aan de opdracht om vorm, richting en inhoud te geven aan herdenken, vieren en het levend houden van de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.
"Het levend houden van een herinnering, vraagt van ons dat we het verhaal doorgeven aan volgende generaties, maar ook dat we hen een eigen stem en plek hierin gaan geven. Het is dan ook belangrijk dat we op zoek gaan naar nieuwe vormen die dicht bij de belevingswereld van jongeren staat en hen zelf een actieve rol geven. Als voorzitter van de stichting Vrijheidscolleges geeft Arianne hier mede vorm aan en ook als bestuurslid bij de stichting Oorlog als erfenis. Juist door jongeren zelf een kans te bieden om meer te leren over hun eigen familiegeschiedenis ontstaan er nieuwe verbindingen en inzichten."

Gil Yitshaki
Adviseur
Gil Yitshaki is werkzaam als GZ psycholoog bij verschillende instellingen en houdt zich bezig met name met inter-generationele overdracht van trauma bij zowel de Joodse en Indische doelgroepen als gevolg van de Tweede Wereldoorlog als ook vluchtelingen. Na 15 jaar werk met cliënten is bij Gil de overtuiging ontstaan dat deze problematiek eerder en beter preventief benaderd kan worden dan alleen maar curatief.
"Door deel te nemen aan het bestuur van deze stichting wil ik de preventieve benadering van zorg en herstel promoten. Het inzetten van kunst met als doel onbegaanbare terreinen bespreekbaar te maken is een bijzondere manier om op een laagdrempelige wijze trauma's kenbaar te maken en daarmee de overdacht er van te doorbreken.."